Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

IFJ

Medjunarodna federacija novinara je najstarije udruženje novinara na svetu. Osnovana je 1926. godine, ponovo pokrenuta 1946, i opet u sadašnjem obliku 1952. Udruženje danas predstavlja oko 600.000 članova u više od 100 zemalja.  

Medjunarodna federacija novinara promioviše slobodu štampe, socijalnu pravdu preko jakih, slobodnih i nezavisnih sindikata novinara.

Medjunarodna federacija novinara ne podržava bilo koju političku opciju, ali promoviše ljudska prava, demokratiju i pluralizam.

Medjunarodna federacija novinara protivi se diskriminaciji svih vrsta, osudjuje upotrebu medija u propagandne svrhe ili kao sredstvo za promociju netolerancije i sukoba.

Medjunarodna federacija novinara veruje u slobodu političkog i kulturnog izražavanja,odbranu sindikata i drugih osnovnih ljudskih prava.

Medjunarodna federacija novinara zastupa novinare u okviru sistema Ujedinjenih nacija, ali i u okviru medjunarodnog sindikalnog pokreta.

Medjunarodna federacija novinara podržava novinare i njihove sindikate kad god se bore za svoja radna i profesionalana prava i osnovala je Medjunarodni bezbednosni fond za pružanje humanitarne  pomoći novinarima u nevolji.

O politici Medjunarodne federacije novinara odlučuje Kongres koji se sastaje svake tri godine, a o radu brine Sekretarijat sa sedištem u Briselu koji je pod nadležnošću Izvršnog odbora. Poslednji kongres je održan u Kadizu od 25. Do 28.maja 2010.  

Statut International Federation of Journalists

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten

Info Sve vesti