Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Članovi

Nezavisno udruženje novinara Srbija ima četiri kategorije članstva: redovan, pripravni, pridružen i počasni član.

Svi medijski profesionalci koji žele da budu članovi moraju popuniti pristupnicu za članstvo, osim počasnih članova koje imenuje Izvršni odbor NUNS-a.

Pristupnicu za članstvo možete preuzeti ovde: Pristupnica


Obnavljanje članarine se može obaviti lično u prostorijama Sekretarijata ili putem pošte tako što se kopija opšte uplatnice popunjene u skladu sa uputstvom pošalje na

NUNS, Resavska 28/II sprat, 11000 Beograd

Ukoliko želite da promenite fotografiju na legitimaciji pošaljite je emailom na adresu nuns@nuns.rs.

 

  • KAKO POSTATI REDOVNI ČLAN UDRUŽENJA

Potrebno je popuniti pristupnicu, i dostaviti je Sekretarijatu NUNS-a zajedno sa fotografijom u elektronskoj formi i potvrdom o stalnom ili honorarnom angažmanu u medijima na poslovima novinara, fotoreportera, voditelja, medijskih menadžera, kamermana, režisera, tonskih snimatelja, veb administratora, producenta...

Potrebna dokumentacija za prijem može se dostaviti Sekretarijatu lično, poslati emailom na adresu press.sluzba@nuns.rs ili poslati poštom na adresu

NUNS, Resavska 28/II, 11000 Beograd

Fotografija se mora dostaviti u elektronskoj formi.

 

  • KAKO POSTATI PRIPRAVNI ČLAN UDRUŽENJA

Nezavisno udruženje novinara Srbije od 2010. godine prima i pripravne članove - studente koji se bave ili žele da se bave novinarstvom.

Za učlanjenje je potrebno popuniti pristupnicu i dostaviti sa digitalnom fotografijom (portret), potvrdom o studiranju, kao i potvrdom o saradnji u fakultetskom ili javnom glasilu (štampa, radio i tv, interenet).

Potrebna dokumentacija za prijem može se dostaviti Sekretarijatu lično, poslati emailom na adresu press.sluzba@nuns.rs ili poslati poštom na adresu

NUNS, Resavska 28/II, 11000 Beograd

Fotografija se mora dostaviti u elektronskoj formi.

 

  • KAKO POSTATI PRIDRUŽENI ČLAN UDRUŽENJA

Nezavisno udruženje novinara Srbije od 2010. godine u status pridruženih članova prima strane državljane – novinare i druge medijske radnike koji izveštavaju iz Srbije ili rade za medije u Srbiji, kao i državlajne Srbije koji u drugim državama rade ili sarađuju sa medijima na srpskom ili drugim jezicima koji su u službenoj upotrebi u Srbiji.

Za učlanjenje je potrebno popuniti pristupnicu i poslati je sa digitalnom fotografijom (portret) i potvrdom o novinarskom/medijskom angažmanu.

Potrebna dokumentacija za prijem može se dostaviti Sekretarijatu lično, poslati emailom na adresu press.sluzba@nuns.rs ili poslati poštom na adresu

NUNS, Resavska 28/II, 11000 Beograd

Fotografija se mora dostaviti u elektronskoj formi.

 

  • POČASNI ČLANOVI UDRUŽENJA

Počasni članovi NUNS-a su istaknuti pojedinci, osvedočeni prijatelji NUNS-a, koji rade u domaćim i stranim medijskim organizacijama, naučnim, kulturnim i sportskim institucijama, nevladinim i vladinim organizacijama i udruženjima, univerzitetima, privrednim društvima, diplomartskim predstavništvima, koji svojim delovanjem doprinose ostvarenju ciljeva NUNS-a. Počasne članove imenuje izvršni odbor NUNS-a. 

 

UPLATA ČLANARINE

U skladu sa Statutom, članarina se uplaćuje do 31. marta tekuće godine.

Za nove članove: članarina se uplaćuje kada kandidat bude obavešten da je primljen u NUNS.

Pošto budete obavešteni o prijemu u članstvo, potrebno je dostaviti uplatnicu u skladu sa uputstvima ili članarinu platiti lično u prostorijama Sekretarijata svakoga dana od 10 - 16 časova.

IZNOSI  I UPLATA ČLANARINE

Članarina se može platiti direktno u NUNS-u ili u pošti. 

Podaci za uplatu u pošti: 

Broj računa NUNS-a: 265-1100310000311-86

Uplatilac: ime, prezime, adresa i broj članske karte Udruženja

Svrha: Uplata članarine

Korisnik: NUNS
 

Godišnja članarina

  • pripravni članovi - 500 dinara
  • redovni članovi - 1.800 dinara
  • pridruženi članovi - 2.300 dinara
  • počasni članovi - 2.500 dinaraLEGITIMACIJA MEĐUNARODNE FEDERACIJE NOVINARA

 Za dobijanje članske karte Međunarodne federacije novinara (International Federation of Journalists) dovoljno je da imate overenu legitimaciju NUNS-a i digitalnu  fotografiju u JPG formatu. Članarina za dve godine iznosi 2.500 dinara bez futrole i 3.100 dinara sa IFJ futrolom.       

Komentari (25)

ostavi komentar
sre

10.05.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 22:30

Povratnik

Postovani,

Clan sam NUNS-a od 1998. Otisao sam iz Srbije 2001. godine a vratio se nazad prosle godine. Dok sam boravio u inostranstvu nisam placao clanarinu. Ako platim clanarinu za ovu godinu, da li mi se clanstvo obnavlja?

Hvala.


ODGOVOR:

Poštovani,

zamolićemo vas da nam se javite na telefon 011/3343255 ili na mail press.sluzba@nuns.rs.

Srdačno,
Sekretarijat NUNS-a

Odgovori
pon

16.01.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 09:26

članarina

Poštovani
na koji način se ostvaruje oslobađanje od plaćanja članarine za članove koji su nezaposleni, da li je potrebna neka potvrda ili...?
Hvala lepo

ODGOVOR:

Poštovani,
Član NUNS-a koji je socijalno-ekonomski posebno ugrožen ima statutarno pravo da privremeno bude oslobođen od obaveze plaćanja članarine. Zahtev za oslobađanje od članarine podnosi se Izvršnom odboru NUNS-a elektronskom ili klasičnom poštom (e-mail:sekretar@nuns.rs). Članovi koji su privremeno oslobođeni od članarine imaju pravo na regularnu godišnju legitimaciju NUNS-a.

Odgovori
uto

31.05.

2016.

Novosađanka [neregistrovani] u 15:13

Novi Sad i drugi lokalni gradovi

Poštovani,

primećujem već godinama, a nikako da napišem...Mnoga dešavanja i pogodnosti koje članovi NUNS-a mogu da koriste su vezani za Beograd.
Ne znam koliko novosadskih članova imamo, ali verujem da bi se obradovali da određene pogodnosti npr. medicinska pomoć i edukacija obezbedite. Apelujem i na druge gradove naše zemlje, ne samo za Novi Sad. Verujem da bi se ugovori mogli sklopiti i u drugim mestima, a ne samo u prestonici.

Hvala!

Odgovori
sub

23.01.

2016.

Kultura [neregistrovani] u 16:20

Članstvo

Koliko je minimalno radno iskustvo potrebno da bi se postalo redovni član NUNS-a?

Najmanje dve godine.

Odgovori
sub

18.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 02:59

o potvrdi

Da li je dokaz o angažovanju isključivo potvrda ili može fotokopija ugovora o radu i(li) radne knjižice?

sAMO POTVRTDA .

Odgovori
pon

02.03.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 22:58

Clanstvo

Kako mogu obnoviti clansku karticu NUNS-a?

Uplatite članarinu za 2015 godinu na tekući račun 265-1100310000311-86, iznos 1.500 dinara. Ukoliko u našoj foto bazi nemate digitalnu fotografiju u JPG formatu pošaljite je na adresu press.sluzba@nuns.rs

Odgovori
sub

28.02.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 15:58

promenite status

Moj predlog mozda bude usvojen? Zeleo bi da promenite iskljucenje clanova zbog neplacanja clanarine! Zar nije bolje ukoliko neko od iskljucenih clanova zeli da plati i opravda zakasnjenje svojih obaveza plati kamatu ili dupli, trodupli iznos i nastavi clanstvo! Tako niko ne gubi a svi dobijaju! Zahvaljujem!


Poštovani, verovatno ne znate da je zbog teške ekonomske krize koja je pogodila i medije, Statut NUNS-a promenjen je još pre pet godina. Od tada je Statutom omogućeno oslobađanje od plaćanja članarine nezaposlenima ili onima koji ostanu bez posla i sl. Zbog istih razloga, godišnja članarina nije promenjena od 2010. Međutim, s druge strane, ima i članova koji neopravdano ne izmiruju svoju obavezu prema udruženje. Zato i šaljemo opomene.

Odgovori
uto

16.12.

2014.

peki [neregistrovani] u 15:04

clanstvo

Da li mogu biti istovremeno i clna UNS-A I NUNS-A?
Po Statutu NUNS-a može....neke kolege su tražili ispisnicu i učlanjivali se kod nas.

Odgovori
pet

21.11.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 15:10

hm....

Mogu li ja kao obican gradjanin koji voli da slika i snima Srbiju i uopste stanje u zemlji da postanem vas clan ?!? Ako ne, onda mi kazite najjednostavniji nacin da to uspem ??
hvala !!!

Nažalost ne, samo aktivni novinair mogu biti članovi NUNS-a. POtrebna je i potvrda redakcije,,,,,

Odgovori
pet

14.11.

2014.

Korespodent [neregistrovani] u 23:45

Članstvo

Poštovani, od 2011. godine sam osnovao internet portal (blog) zajedno sa još jednim saradnikom koji obavlja funkciju glavnog urednika, dok se Ja konkretno bavim istražvanjem i prikupljanjem činjenica, za svaki članak posebno.
Naš portal se bavi istraživačkim novinarstvom, u sferi političkog i državnog kriminala, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, konkretnije u Rusiji.
Zanima me, da li je moguće i na koji način, postati član Vašeg uvaženog udruženja?
Unapred zahvaljujem na odgovoru i,
srdačan pozdrav.

Možete, samo ako je portal registrovan

Odgovori
ned

19.10.

2014.

dejan33 [neregistrovani] u 14:01

pitanje za clanstvo

Radim kao kamerman, tv snimatelj od 2001goD. Trenutno ne radim, radio sam do 20.6. 2014god na happy tv. Hteo bih postati vas clan.
Da li imam pravo na to?

Možete. samo mi treba dokaz da ste radili kaa snimatelj. Ukoliko ste bili zaposleni fotokopirajte radnu knjižcu....

Odgovori
pon

15.09.

2014.

Bloger [neregistrovani] u 14:11

Pristupnica

Poštovani,
pišem blog iz kulture već više od godinu dana. Imam saradnju sa velikom većinom kulturnih institucija i organizacija kod nas. Do sada sam objavio preko 130 tekstova. Redovno dobijam poziv na novinarske konferencije i akreditacije na osnovu svog pisanja, komentara i dosadašnje saradnje. Nemam formalno obrazovanje kao novinar. Želeo bih da postanem član NUNS-a. Da li postoji ta mogućnost i koja je procedura? Hvala.
Srdačno,
Kulturni bloger

Žao nam je, ne mžete postati član NUNS-a. Da biste postali član našeg udruženja potrebno je da imate dve godine iskustva u nekoj redakciji. Potrebna je potvrda redakcije da saradjujete sa njom.

Odgovori
čet

20.03.

2014.

Kaca [neregistrovani] u 14:32

pomoć

Ja sam student novinarstva. Imam svoj blog (portal) na kome objavljujem tekstove. Volela bih da postanem pripravni član udruženja, ali ne znam na koji način da dobijem potvrdu o saradnji- u fakultetskom ili javnom glasilu, s obzirom da sama uređujem i kreiram sadržaj na svom blogu.

Poštovani, da biste postali pripravni član NUNS-a popunite pristupnicu, fotokopirajte index (prve dve strane) i sve to, zajedno sa digitalnom fotografijom u JPG formatu, pošaljite na adresu: press.sluzba@nuns.rs

Odgovori
pet

29.11.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 10:31

Bravo!!!

Od prvog teksta o novcu male Tijane, objavljenog u Kuriru, pa posle i u ostalim novinama, moj komentar je bio: NIJE TACNO! SACEKAJTE DA SE POKAZE I DOKAZE!!! A onda su mi oni sa kojima sam raspravljala na tu temu odgovarali: "A zasto onda Ognjanovici cute? Zasto ne daju pare za nekog drugog?" Pa sta vi znate o zakonima? Mozda ne mogu pre ostavinske rasprave? Sta treba, da daju pare pa da prekrse zakon, pa da im se posle najvece tragedije koja coveka moze zadesiti, desi i sudjenje?! Uostalom ljudi su izgubili dete! DETE!!!! Za koje su sve dali i godinama se borili. Zar ikome moze da padne na pamet da je njima bitan taj novac?!

Odgovori
pet

25.10.

2013.

onymous Bane [neregistrovani] u 22:29

Clanovi koji su u inostranstvu

Postovana Gospodo !

Nalazim se u Nemackoj tacnije u Hamburgu gde i radim na jednom lokalnom radiu,hteo sam da platim clanarinu za ovu godinu i da narucim,clansku internacionalnu kartu za Novinare ok,znam adresu za slike koje cu vam poslati,ali neznam na koji ziro racun jel isti koji je postojeci ili imate i neki devizni jel ja bih platio u Evrima i clanarinu i inter.ka
Hvala vam u napred,Branislav Jovicic

Postovani kolega, za domacu legitimaciju treba da se uplati 15 evra, a za medjunarodnu 25 evra. Dole vam se nalazi instrukacija Rajfazen banke...kako da uplatite clanarinu.

EUR INSTRUCTIONS FOR INCOMING PAYMENTS IN FAVOR OF CLIENTS OF RAIFFEISEN BANKA AD, BEOGRAD

Please pay as per instructions given below:

57A: Account with institution: RZBSRSBG
RAIFFEISEN BANKA AD
BEOGRAD, RS

59: Beneficiary customer: RS35265100000005192461
NEZAVISNO UDRUZENJE NOVINARA SRBIJE
RESAVSKA 28
BEOGRAD-VRAČAR
REPUBLIKA SRBIJA

You are kindly requested to choose one of the following correspondent banks from the list below.

LIST OF MAIN EUR CORRESPONDENTS OF RAIFFEISEN BANKA AD, BEOGRAD
Currency Bank Country SWIFT/BIC
EUR Raiffeisen Bank International AG, Vienna * Austria RZBAATWW
Standard Chartered Ban k (Germany) Gmbh Germany SCBLDEFX
Deutsche Bank AG Germany DEUTDEFF
Commerzbank AG Germany COBADEFF
Crédit Agricole SA France AGRIFRPP
Fortis Bank NV/SA
Belgium GEBABEBB
Banca Nazionale del Lavoro SpA Italy BNLI IT RR
Raiffeisenbank Austria dd Croatia RZBHHR2X
* Preferred EUR CorrespondentOdgovori
pet

28.06.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 20:44

Clanstvo

Radim kao freelancer, saradjujem sa kolegama iz Engleske i Spanije. Ne radim ni za jedne novine ovde. Kako da postanem clan?

Možete da postanete pridruženi član našeg udruženja. Popunitie pristupnicu koju imate na našem sajtu www.nuns.rs, kliknite tamo gde piše članstvo. Dostavite nam i potvrdu redakcije sa kojom trenutno saradjujete...koja mora da ima, memorandum, potpis i pečat ovlašćenog lica.

Odgovori
uto

18.06.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 16:52

Re:

znaci kao i obicno prvo plati pa i odg dobijas.hvala

Odgovori
pon

20.05.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:34

Postovani

od 1999g radim na lok RTV kao tonski snimatelj i terenski radnik konceri,izlozbe itd...2008 sam dobio posao za stalno a vodio se kao honorarni saradnik da bi sad poceli da prete gasenjem rtv i gubljenjem posla. dali i kakva ja imam prava? hvala unapredč

Poštovani da biste dobili savet NUNS-ovog advokata morate da budete član našeg udruženja.

Odgovori
čet

25.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 13:17

popusti za clanove

Postovani,
koje povoljnosti mogu da koriste clanovi NUNS-a, izuzimajuci IFJ, i gde mogu da nadjem tu rubriku, nekada je bila na vasem sajtu?

Ta rubrika i dalje postoji na našem sajtu. Na naslovnoj strani, odmah ispod znaka NUNS, piše NASLOVNA,INFO, ČLANOVI kliknite na članovi....pa onada na popusti i pogodnosti.

Odgovori
pet

19.04.

2013.

Dragan [neregistrovani] u 06:13

Clanska Karta

Postovani,
hvala za vasu poruku,posto sam se zadnjih mjeseci selio nisam u mogucnosti,da je pronadjem,ali verujem da me mozete pronaci pod prezimenom SERDAR DRAGAN
medjutim imam pri ruci International Press Card izdatu od vas pod sledecim podacima SM 4151 izdata 18.10.2010.pokusacu pronaci moju leitimaciju,koju ste vi izdali,hvala unapred,pozdrav iz Wellingtona,New Zealand

Poštovani, vi se vodite pod brojem 2357....molim vas na adresu press.sluzba@nuns.rs pošaljite digitalnu fotografiju u jpg formatu i podatke o JMBG i datumu rodjena, nedostaju ti podai u bazi. Kontaktirajte nas na gore datu e-mail adresu.

Odgovori

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten

Info Sve vesti