Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Članovi

Nezavisno udruženje novinara Srbija ima četiri kategorije članstva: redovan, pripravni, pridružen i počasni član.

Svi medijski profesionalci koji žele da budu članovi moraju popuniti pristupnicu za članstvo, osim počasnih članova koje imenuje Izvršni odbor NUNS-a.

Pristupnicu za članstvo možete preuzeti ovde: Pristupnica


Obnavljanje članarine se može obaviti lično u prostorijama Sekretarijata ili putem pošte tako što se kopija opšte uplatnice popunjene u skladu sa uputstvom pošalje na

NUNS, Resavska 28/II sprat, 11000 Beograd

Ukoliko želite da promenite fotografiju na legitimaciji pošaljite je emailom na adresu nuns@nuns.rs.

 

  • KAKO POSTATI REDOVNI ČLAN UDRUŽENJA

Potrebno je popuniti pristupnicu, i dostaviti je Sekretarijatu NUNS-a zajedno sa fotografijom u elektronskoj formi i potvrdom o stalnom ili honorarnom angažmanu u medijima na poslovima novinara, fotoreportera, voditelja, medijskih menadžera, kamermana, režisera, tonskih snimatelja, veb administratora, producenta...

Potrebna dokumentacija za prijem može se dostaviti Sekretarijatu lično, poslati emailom na adresu press.sluzba@nuns.rs ili poslati poštom na adresu

NUNS, Resavska 28/II, 11000 Beograd

Fotografija se mora dostaviti u elektronskoj formi.

 

  • KAKO POSTATI PRIPRAVNI ČLAN UDRUŽENJA

Nezavisno udruženje novinara Srbije od 2010. godine prima i pripravne članove - studente koji se bave ili žele da se bave novinarstvom.

Za učlanjenje je potrebno popuniti pristupnicu i dostaviti sa digitalnom fotografijom (portret), potvrdom o studiranju, kao i potvrdom o saradnji u fakultetskom ili javnom glasilu (štampa, radio i tv, interenet).

Potrebna dokumentacija za prijem može se dostaviti Sekretarijatu lično, poslati emailom na adresu press.sluzba@nuns.rs ili poslati poštom na adresu

NUNS, Resavska 28/II, 11000 Beograd

Fotografija se mora dostaviti u elektronskoj formi.

 

  • KAKO POSTATI PRIDRUŽENI ČLAN UDRUŽENJA

Nezavisno udruženje novinara Srbije od 2010. godine u status pridruženih članova prima strane državljane – novinare i druge medijske radnike koji izveštavaju iz Srbije ili rade za medije u Srbiji, kao i državlajne Srbije koji u drugim državama rade ili sarađuju sa medijima na srpskom ili drugim jezicima koji su u službenoj upotrebi u Srbiji.

Za učlanjenje je potrebno popuniti pristupnicu i poslati je sa digitalnom fotografijom (portret) i potvrdom o novinarskom/medijskom angažmanu.

Potrebna dokumentacija za prijem može se dostaviti Sekretarijatu lično, poslati emailom na adresu press.sluzba@nuns.rs ili poslati poštom na adresu

NUNS, Resavska 28/II, 11000 Beograd

Fotografija se mora dostaviti u elektronskoj formi.

 

  • POČASNI ČLANOVI UDRUŽENJA

Počasni članovi NUNS-a su istaknuti pojedinci, osvedočeni prijatelji NUNS-a, koji rade u domaćim i stranim medijskim organizacijama, naučnim, kulturnim i sportskim institucijama, nevladinim i vladinim organizacijama i udruženjima, univerzitetima, privrednim društvima, diplomartskim predstavništvima, koji svojim delovanjem doprinose ostvarenju ciljeva NUNS-a. Počasne članove imenuje izvršni odbor NUNS-a. 

 

UPLATA ČLANARINE

U skladu sa Statutom, članarina se uplaćuje do 31. marta tekuće godine.

Za nove članove: članarina se uplaćuje kada kandidat bude obavešten da je primljen u NUNS.

Pošto budete obavešteni o prijemu u članstvo, potrebno je dostaviti uplatnicu u skladu sa uputstvima ili članarinu platiti lično u prostorijama Sekretarijata svakoga dana od 10 - 16 časova.

IZNOSI  I UPLATA ČLANARINE

Članarina se može platiti direktno u NUNS-u ili u pošti. 

Podaci za uplatu u pošti: 

Broj računa NUNS-a: 265-1100310000311-86

Uplatilac: ime, prezime, adresa i broj članske karte Udruženja

Svrha: Uplata članarine

Korisnik: NUNS
 

Godišnja članarina

  • pripravni članovi - 500 dinara
  • redovni članovi - 1.800 dinara
  • pridruženi članovi - 2.300 dinara
  • počasni članovi - 2.500 dinaraLEGITIMACIJA MEĐUNARODNE FEDERACIJE NOVINARA

 Za dobijanje članske karte Međunarodne federacije novinara (International Federation of Journalists) dovoljno je da imate overenu legitimaciju NUNS-a i digitalnu  fotografiju u JPG formatu. Članarina za dve godine iznosi 2.500 dinara bez futrole i 3.100 dinara sa IFJ futrolom.       

Komentari (25)

ostavi komentar
čet

18.04.

2013.

Dragan [neregistrovani] u 06:32

Clanska karta nova-kako do nje

hvala za vasu poruku,i objasnjenje,u vezi clanarine,ja zivim u Wellingtonu,New Zealand,i dosta davno sam se uclanio,imam i IFJ takodje koja je istekla,nije mi jasno zasto vam slati sliku ako imate sliku u mome fajlu,ja se nemenjam na slici,jer nisam mladja generacija,
pozdrav

Poštovani kolega, verovatno imamo vašu sliku u foto bazi: Ali, pošto se niste predstavili nismo bili sigurni...Napišite vaše ime i prezime i broj NUNS legitimacije da bismo proverili. Članarina za domaću legitimaciju iznosi 1.500 dinara, za međunarodnu 25 evra.

Odgovori
čet

04.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 05:19

dali clanska karta bi mogla da vazi na duzi period

postovani,dali bi clanska karta moga da se izda na par godina,umesto svake godine da se uclanjuje ponovo,slikanje,molba,i ostalo,.ako bi se izdala clanska karta na vise godina,mozda bi clanarina bila manja na duzi period,hvala za odgovor,.
primer ja imam clansku kartu,koja je istekla,ne zivim u srbiji.

Legitimacija NUNS-a ne može da se overi na duži period, članarina se plaća svake godine. Nema potrebe da se svake godine učlanjujete, pošto u našoj elektronskoj bazi postoje vaši podaci, pošaljite digitalnu fotografiju u JPG formatu....pa ćemo se dogovoriti kako da je preuzmete.

Odgovori
sre

27.02.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 23:12

Re: Hvala kolegama na brizi za penzionere

U potpunosti podrzavam predlog da nekadasnji novinari ostanu stalni clanovi NUNSa, jer je poznato da novinari rade dok god mogu, najcesce do kraja zivota. Skromne penzije to zahtevaju, ali je veoma tesko naci posao. Zato se cesto, kao i u mom slucaju, radi besplatno, iz ljubavi prema profesiji i osecaju da nase procene na osnovu dugogodisnjeg iskustva, mogu biti korisne za drustvo. Visegodisnja clanska karta bi nam, takodje, veoma odgovarala. Unapred zahvaljujem, jer se nadam da ce ovaj predlog biti usvojen.

Odgovori
čet

13.12.

2012.

Admin Admin u 12:35

Re:

Poštovani,

Novinari i drugi medijski radnici koji su članovi NUNS-a penzionisanjem ne gube pravo da ostanu redovni članovi. NUNS do sada nije pravio razliku izmedju aktivnih i penzionisanih članova. Ideja o nekakvoj “stalnijoj članskoj karti” podrazumeva izmenu Statuta. Dakle, ukoliko smatrate da je to potrebno možete predložiti Izvršnom odboru NUNS-a izmenu Statuta sa odgovarajućim obrazloženjem. Ukoliko Izvršni odbor prihvati predlog, uputiće ga Skupštini NUNS-a koja donosi konačnu odluku o izmenama Statuta. Prva redovna godišnja Skupština će biti održana u maju ili junu 2013, kako bude odlučio Izvršni odbor NUNS-a.

Sekretarijat NUNS-a

Odgovori
ned

09.12.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 19:20

novinari penzioneri

Da li novinari koji su penzionisani a i dalje povremeno pišu tekstove (i objvaljuju ih) imaju pravo na neku vrstu stalnije članske karte... Kao što se planira (ili je već uvedeno) da penzioneri dobijaju doživotnu ličnu kratu i slično.

Odgovori

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten

Info Sve vesti