Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

11. 03. 2006.

Održana Skupština NUNS-a

U Beogradu je u subotu, 11. marta 2006, održana Skupština Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Na Skupštini je izabrano novo rukovodstvo NUNS-a. Za predsednika NUNS izabrana je Nadežda Gaće, novinar i publicista iz Beograda, a u Izvršni odbor 10 novinara iz pisanih i elektronskih medija iz Beograda i unutrašnjosti. IO NUNS-a od danas čine Ljubica Gojgić, Đorđe Vlajić, Dragan Janjić, Danijela Šegan, Aleksandar Arsenijević, Dragan Bisenić, Radoman Irić, Rade Radovanović, Nataša Bogović i Branko Vučković. Na Skupštini NUNS-a izabrani su i članovi Suda časti, Nadzornog odbora i Komisije za prijem novih članova.

Skupština NUNS-a usvojila je Predlog izmena Statuta NUNS-a koje je predložio dosadašnji Izvršni odbor, s dve izmene predložene na sednici. Odlučeno je da se do naredne sednice Skupštine, prema sugestijama koje su na sednici izneli prisutni članovi, budu pripremljeni amandmani na usvojen Statut.

Skupština NUNS-a razmatrala je i Predlog Kodeksa novinara Srbije, koji je prethodno usvojila zajednička komisija NUNS-a i Udruženja novinara Srbije. Novo rukovodstvo ovlašćeno je da tokom javne rasprave o tom dokumentu odlučuje o prihvatljivosti eventualnih izmena Nacrta Kodeksa novinara Srbije.

Na Skupštini NUNS-a usvojeni su i izveštaji o radu organa koji su rukovodili radom NUNS-a u prethodnom mandatu, od 2004. do 2006. i izabrani članovi ostalih organa NUNS. U Sud časti: Petar Janjatović, Gordana Logar, Aleksandra Ranković, Jelka Jovanović i Zora Mijatović.U Nadzorni odbor: Jan Briza, Andrija Ilić, Milica Ivanović, Zoran Kosanović i Miodrag Miljković. U Komisiju za prijem novih članova: Mirjana Kalinić, Snežana Stojadinović, Safeta Biševac, Veljko Đurović i Lidija Jovetić.

Uskoro zapisnik sa Skupštine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten