Naslovna  |  Info  |  Saopštenja  |  NUNS, AOM i Lokal pres kandidovali Vukašina Obradovića za člana Uprvanog odbora RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 10. 2020.

NUNS, AOM i Lokal pres kandidovali Vukašina Obradovića za člana Uprvanog odbora RTS

Nezavisno udruženje novinara Srbije, Asocijacija nezavisnih lokalnih medija “Lokal pres” i Asocijacija onlajn medija podneli su Regulatornom telu za elektronske medije (REM) kandidaturu Vukašina Obradovića za člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS).

Vukašin Obradović je ugledni i višestruko nagrađivani novinar i urednik, dva puta biran za predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije i dva puta biran za predsednika Asocijacije lokalnih nezavisnih medija „Lokal pres“. 

U svom dosadašnjem novinarskom i javnom radu je pokazao vrhunski profesionalizam i objektivnost, što je potvrđeno brojnim novinarskim nagradama koje je dobio u poslednje dve decenije.

Aktivno je u prethodnim godinama učestvovao u izradi medijskih strategija i predloga zakona iz oblasti informisanja i odlično je upućen u zakonsku regulativu i praksu. Autor je nekoliko publikacija iz oblasti medija i medijskih politika.

U svom dosadašnjem radu na medijskim politikama posebno interesovanje je pokazao za regulatorne i samoregulatorne mehanizme u medijima kao i za rad javnih meijskih servisa. Učestvovao je kao govornik i moderator na brojnim konferncijama posvećenim medijskim slobodama u zemlji i u regionu.

Na osnovu svega navedenog, NUNS, Asocijacija onlajn medija i Lokal pres su uvereni da će Vukašin Obradović savesno i odgovorno ispunjavati sve obaveze koje podrazumeva članstvo u Upravnom odboru RTS-a i da će svoj rad i aktivnosti podrediti interesima javnosti i građana.

Asocijacija onlajn medija

Asocijacija lokalnih nezavisnih medija Lokal pres

Nezavisno udruženje novinara Srbije

 

Beograd,

09. oktobar 2020.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten