Naslovna  |  Info  |  Saopštenja  |  Skupština NUNS-a podržala Nacrt medijske strategije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

26. 06. 2011.

Skupština NUNS-a podržala Nacrt medijske strategije

Skupština Nezavisnog udruženja novinara Srbije traži od Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva i Vlade Srbije da Predlog medijske strategije pre usvajanja dostavi medijskim udruženjima i asocijacijama na usaglašavanje.

Skupština je na zasedanju održanom u subotu 25. juna, ocenila da je tekst Nacrta medijske strategije o kome se vodi javna rasprava dobra osnova za medijsku strategiju i da se ni u konačnom tekstu ne sme odustati od najvažnijih opredeljenja, a pre svega izlaska države iz vlasništva u medijima, izuzev javnih servisa RTS i RTV, kao i obezbeđivanju ravnopravnih uslova za poslovanje svih medija, projektno a ne budžetsko finansiranje i tržišnu utakmicu bez diskrimnacije po bilo kojoj osnovi.

Skupština NUNS-a zahteva nastavak privatizacije svih neprivatizovanih lokalnih i republičkih javnih preduzeća, medija koji su sada delimično ili potpuno u vlasništvu države poput novinske agencije Tanjug, listova Politika, Večernjih novosti i Dnevnika.

 

Skupština NUNS-a traži i reviziju dosadašnjih privatizacija, kao i stvaranje ambijenta za kvalitetan socijalni dijalog i potpisivanje kolektivnih ugovora kojima bi se novinarima i drugim medijskim radnicima obezbedili adekvatni ulovi za rad i život i nesmetano obavljanje posla bez ekononomskog pritiska i ucenjivanja.

U Beogradu, 26. juna 2011. godine

Za NUNS
Vukašin Obradović, predsednik

 

 

 

 

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten