Naslovna  |  Info  |  Vesti  |  Vučić ponovo etiketira medije i "ljuti se" što pitanje N1 nije upućeno njemu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 09. 2020.

Autor: Nenad Nešić Izvor: N1

Vučić ponovo etiketira medije i "ljuti se" što pitanje N1 nije upućeno njemu

Predsednik Srbije tvrdi da njegov brat nema ni ar zemlje u Vojvodini. Iako je o tome u NIN-u govorila članica Saveta za borbu protiv korupcije, Vučić optužuje i N1 za širenje neistina. Na predsednikovoj konferenciji izostali odgovori o prebijanju u Novom Sadu i o kompaniji Aseko jer premijerki i ministru policije nije bilo moguće postaviti pitanja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost na promociji novih policajaca koji su završili obuku u nastavnom centru Makiš, ali je tom prilikom još jednom komentarisao rad pojedinih medija, nazivajući ih - između ostalih i našu televiziju - lažovima. Iako su ovih dana u javnosti i te kako aktuelne teme koje se tiču ministra policije i premijerke, Vučić nije dozvolio da im N1 postavi pitanje.


Kad pogledam ove redove plavih uniformi, prva reč koja mi pada na um je poverenje, rekao je ministar policije. Da li je poverenje prva asocijacija i kada Stefanović pogleda u Vučića? Znak pitanja nije potreban za reč koja je prvo pala na um predsedniku kada je pročitao naslovnu stranu nedeljnika NIN, sam ju je izrekao - "lažovi".

Nedeljnik NIN objavio je intervju sa članicom Saveta za borbu protiv korupcije Jelisavetom Vasilić u kome ispod naslova "U toku je sistemska pljačka", ona objašnjava da Savet u ovom trenutku prikuplja dokumentaciju o bivšim kombinatima u Vojvodini.

"Ko god dođe od vojvođanskih paora svi govore da je Andrej Vučić glavni u kupovini zemljišta i da sve ide preko njega. Mi to još nismo dokumentovali. Institucije odbijaju da sarađuju, ne daju nam dokumenta, a to ukazuje na potpuni izostanak borbe protiv korupcije od strane vlasti", upozorila je Vasilić.

Provladini mediji pitali su predsednika da prokomentariše, kako kažu, još jedan napad na njegovu porodicu. Predsednik je usput prokomentarisao i rad medija, koji su preneli izjavu članice Saveta za borbu protiv korupcije.

"On ljudi nema plac ni od jednog ara nigde u Vojvodini. Ja vas molim da me odvedete, da ovi lažovi sa N1, NIN, Vremena, svi zajedno, odvedite me na jedan plac moga brata bilo gde u Vojvodini. Je l' vidite da smem da im kažem kakvi su lažovi. I naravno da me nikad neće odvesti nigde, jer tako nešto ne postoji", poručio je Vučić.

Danas nisu postojale ni teme: Zašto je smenjen načelnik novosadske policije i ima li napretka u potrazi za počiniocem brutalnog prebijanja, niti kako je firma premijerkinog brata dobijala poslove sa državnim firmama. Stigao je kao gost, ali je na kraju lako preuzeo ulogu domaćina - ostavio najpozvanije, ministra i premijerku, u drugom planu.

Vučić: Je l' to to? Hvala.

N1: Možemo li mi da postavimo neko pitanje, izvinite?

Vučić: Evo ga sa N1, izvolite.

N1: Hvala najlepše, samo nije za vas predsedniče, izvinjavam se...

Vučić: E, samo ja odgovaram danas.

N1: Ne možemo da pitamo ništa ministra Stefanovića i...

Vučić: Samo ja danas odgovaram, njih pitajte sutra i prekosutra kad sam ja u Turskoj.

N1: Dobro, onda najlepše hvala.

Vučić: Jeste li primetili narode, da znate, oni više mene nemaju šta ni da pitaju, zato što svaki put, sve neistine i sve drugo što se plasira u tim medijima, rasturim u paramparčad i zato više pitanja za mene i nema, zato što istinu ne možete da pobedite... Živela Srbija!

Reče Vučić i odlete u Tursku. Predsednik i ne treba da se pita o svemu, trebalo bi dati prostora i drugima da novinare rasturaju u paramparčad, možda sutra ili prekosutra, ili tek kada se predsednički avion vrati. Do tada će se N1, valjda, ponovo sastaviti.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten