Naslovna  |  Info  |  Vesti  |  Simonović: Omlatiću novinara Žig infa (AUDIO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 01. 2020.

Izvor: Žig info

Simonović: Omlatiću novinara Žig infa (AUDIO)

Razne pretnje novinarima Žig infa, dobijene preko Društvenih mreža, što se tiče tužilaštva nemaju osnov za gonjenje, već ako želimo možemo za takve pretnje podneti privatne tužbe, odnosno obratiti se nadležnom sudu i podneti privatnu parnicu.

Ni sama činjenica da je ranije posle takvih pretnji usledio fizički obračun, kao i paljenje kuće našem novinaru, nisu dovoljni za tužilaštvo da se pokrene postupak protiv mnogobrojnih stranica i lažnih profila na Fejsbuku.

Tužilaštvu smo otvoreno izneli sumnju da iza takvih napada stoji Dragoljub Simonović i njegova porodica, međutim  uzaludni su bili silni  dopisi, iako se već vodi postupak za krivično delo podstrekivanja  od strane  Simonovića, za paljenje kuće novinara Jovanovića.

Kako bi dokazali ko stoji iza pretnji na Društvenim mrežama novinarima u Grockoj, a nakon formiranja Fejsbuk grupe „Pravda za Dragoljuba Simonovića“, krenuli smo u prikupljanje čvrstih dokaza. Naš prvi cilj je bio infiltrirati se u takvu grupu. To nismo mogli bez čitalaca Žig infa, za koje smo znali da Simonović nikada neće posumnjati u njih. 

Istraživanje: 

Dragoljub Simonović je sa svojom ćerkom Jelenom došao na ideju da na Društvenoj mreži Fejsbuk otvori grupu koja će se zvati „Pravda za Dragoljuba Simonovića“. Kako ne bi ostavili traga o osnivanju grupe, zamolilu su njihovog saradnika Milana Marčetu (o njemu više- OVDE) da otvori grupu i naknadno postavi Dragoljuba Simonovića i njegovu ćerku Jelenu za administratora te grupe. Marčeta je napravio grupu, a zatim je sebe izbrisao sa mesta administratora. Međutim, u tom trenutku Simonovići nisu bili  aktivni na društvenim mrežama, te je Fejsbuk obaveštavao svoje korisnike, koji su se u tom trenutku našli na grupi, da grupa nema administratora i ponudio im mogućnost da postanu isti.

Naš čitalac iz Grocke je tako došao na mesto administratora, nakon čega je obavestio našeg novinara Zorana Lalića. Lalić je, inače, bio pripadnik jedne elitne diverzanstke jedinice JNA, te je tim iskustvom iz vojske i ratnih 90-ih, kao i dobrim poznavanjem profila ličnosti Simonovića, osmislio kako da dobije potvrdu da isti i njegova porodica stoje iza napada i provokacija na Fejsbuku, na novinare Žig infa prvenstveno.

U skladu sa navedenim planom, naš čitalac iz Grocke je pripremljen za poziv za kojeg smo znali da će, nakon određenih postupaka, uslediti od strane onog ko stoji iza natpisa i napada na Fejsbuku.

Ti postupci su bili jasni. Čitalac postavlja našeg novinara Lalića za administratora grupe, gde on delimično ne dozvoljava da se neki komentari objave, sve u cilju da bi došli do glavnog „kolovođe“. Mogli smo grupu da obrišemo, da pokupimo saznanja ko su njeni članovi, ali je plan ipak bio doći do „glavnog“.

Plan je realizovan. Naš čitalac je ubrzo dobio poziv od Dragoljuba Simonovića, kojeg smo mi uspešno snimili.

U tom pozivu Simonović iznosi podatke, odnosno potvrđuje sve ono u šta smo sumnjali, a s druge strane tužilaštvo nije zbog tih saznanja htelo da pokrene postupak. Naime, u tom razgovoru Simonović (koji se na početku predstavlja kao Sima) traži od našeg čitaoca da ga postavi za administratora, kako njega tako i njegovu ćerku Jelenu Simon (naziv na Fejsbuku), kako bi nastavili svoju misiju dalje i kako bi, između ostaloga, omlatili novinara Žig infa Zorana Lalića.

Podsetimo se, na suđenju protiv optuženog Dragoljuba Simonovića i ostalih zbog paljenja kuće novinaru Milanu Jovanoviću, Simonović uporno tvrdi da ga pisanje Žig infa nije doticalo, kao i da on nikada ne bi naudio novinarima. Na poslednjem održanom ročištu, ne samo što je vređao oštećenog Jovanovića, već se u prepunoj sudnici „okomio” i na postupajućeg tužioca Predraga Milovanovića.

U ovom istraživanju otkrili smo da iza ove Fejsbuk grupe, kao i stranice "Prvenstvo portal", stoji porodica Simonović, tačnije pored Dragoljuba tu je njegova ćerka Jelena, njegov brat Slavko i sinovac (Slavkov sin, zaposlen u EDB-u) Bojan. Fejsbuk stranica „Prvenstvo portal“, osim plasiranja lažnih vesti protiv novinara Žig infa, plasirala je iste i protiv novinara "N1". Nakon što je Simonović pozvao našeg insajdera, originalna grupa „Pravda za Dragoljuba Simonovića“  je obrisana a zatim je napravljena nova.

 

Ekipa Žig infa

 

UPOZORENjE:

U SNIMKU POSTOJE VULGARNE REČI, TE NIJE PREPORUČLjIVO ZA OSOBE ISPOD 18 GODINA!

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten