Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 10. 2005.

Izvor: Kurir

Milanović traži posao!

Bivši direktor RTS-a Dragoljub Milanović nezakonito dobio gomilu povlastica, socijalisti hoće i da ga zaposle...

POŽAREVAC - Dragoljub Milanović, bivši direktor RTS-a, koji u KPZ Zabela služi kaznu od 10 godina zbog pogibije 16 radnika RTS-a u NATO bombardovanju 1999, ne samo da je dobio pravo na osam sati nedeljnog odsustva iz zatvora, pravo na slobodan vikend i pravo na godišnji odmor, nego bi uskoro mogao i da se zaposli u Požarevcu! Prema saznanjima Kurira iz KPZ Zabela, Milanoviću je ovo proširivanje privilegija dodelio lično upravnik zatvora Dragoljub Brajović.

- Početkom septembra, Milanović je prebačen u osmi, poluotvoreni paviljon. To je učinjeno iako je, po internom pravilniku Zabele, nemoguće da osuđenik iz sedmog bude prebačen u osmi paviljon. On, naime, prethodno mora da boravi u takozvanom "krugu", što sa Milanovićem nije bio slučaj.

- Takođe, po istom tom pravilniku, nemoguće je dati beneficije nekome ko nije odležao dve trećine kazne, niti se one smeju dati osuđeniku koji se nije dobrovoljno javio na odsluženje kazne. Privilegije ni slučajno ne može da dobije onaj ko je već bio u bekstvu, kao što je slučaj sa Milanovićem - objašnjava naš izvor.

On navodi da Milanović sada ima pravo na osam sati nedeljnog odsustva iz zatvora, pravo na slobodan vikend i pravo na godišnji odmor, ali i...
- Ukoliko bi Milanović sklopio ugovor o radu sa nekom firmom, imao bi pravo da ceo dan provodi van zatvora i da u njemu samo prespava, što vrlo brzo može da se desi, jer tako nešto mogu da mu ponude požarevački socijalisti. Verujem da se ide na to da Milanović uskoro dobije takozvani A1 ili A2 status, čime bi ostvario još veće beneficije... - tvrdi ovaj sagovornik.

Potvrdu naše informacije da su Milanoviću omogućene posete van okvira porodice dobili smo juče i od funkcionera SPS-a Milutina Mrkonjića. On je izjavio da je često posećivao Milanovića u zatvoru, i to poslednji put pre petnaest dana. Prema njegovim tvrdnjama, povlašćeni status za Milovanovića tražili su od pravosudnih organa Milovanovićeva porodica i SPS.

U ime 16 poginulih radnika RTS-a javnosti se obratila Žanka Stojanović iz Beograda, majka pokojnog Nebojše Stojanovića, koja traži od ministra pravde Zorana Stojkovića i direktora Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Dragoljuba Lončarevića da objasne javnosti i porodicama nastradalih radnika RTS-a na osnovu kog zakona je doneta odluka da Milanović bude povlašćen.

- Oduvek je Milanović u Zabeli imao povlastice, zahvaljujući i prethodnom upravniku Žarku Kovrliji, koji mu je poklonio i šahovsku garnituru. Mi ne možemo da vratimo u život svoju poginulu decu, ali možemo da pitamo nadležne, koji su takođe roditelji, šta će se desiti ako se ponovo izrodi neki Milošević ili Milanović i kako bi oni reagovali da su njihova deca poginula?! - kaže vidno uzbuđena i ogorčena Žanka Stojanović.

G. Novković-Đ.O.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten