Naslovna  |  Info  |  Vesti  |  Pomoć projektima za slepe i gluve
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 03. 2005.

Izvor: Danas

Pomoć projektima za slepe i gluve

Novi Sad - Ova godina će biti stresna za medije jer predstoji uređivanje medijskog haosa, nastavak procesa deetatizacije i privatizacije medija, kao i primena Zakona o radiodifuziji, uređivanje frekvencijskog prostora i formiranje javnih servisa, izjavio je pokrajinski sekretar za informacije Milorad Đurić.

On je naglasio da je pri tom jedan od najvažnijih poslova završetak deobnog bilansa između RTS i RTV Novi Sad kao i formiranje pokrajinskog javnog radiodifuznog servisa čija je uloga nezaobilazna i pored postojanja brojnih elektronskih medija.

Pokrajina više nije osnivač nijednog medija, pošto je završen proces prenošenja osnivačkih prava, ali preostaje da se reši pitanje Dnevnik holdinga, kazao je Đurić, ističući da će privatizacija opštinskih javnih glasila biti jedan od težih zadataka u ovoj godini.

Iako više nije osnivač listova na jezicima manjina, pokrajinski sekretarijat za infomracije će im i ove godine pružati finansijsku podršku bez koje ne bi mogli da izlaze.

Od 160 miliona dinara, koliko je ove godine namenjeno za podršku raznim projektima u informativnoj sferi, manjinskim glasilima namenjeno je dve trećine te sume. Istovremeno, nastaviće se i pomoć za tehničko opremanje lokalnih i regionalnih radio i TV stanica, a novina je da će se finanasijski pomoći projekti u medijima koji su namenjeni licima sa posebnim potrebama kao što su oživljavanje časopisa na Brajevoj azbuci, gestovni govor i drugi. Đurić je rekao i da će Sekretarijat za informacije podržati izgrađivanje i unapređivanje etičkih i profesionalnih standarda novinara i pružiti im pomoć u obrazovanju kroz škole, seminare i treninge.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten