Naslovna  |  Info  |  Vesti  |  Radio televizija Pančevo bez rukovodioca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 12. 2004.

Izvor: Politika

Radio televizija Pančevo bez rukovodioca

Pančevo- Od 28. decembra Radio-televizija Pančevo nema direktora. U dvanaest godina dugoj istoriji ove informativne kuće bilo je vrlo živopisnih izbora za direktora, ali se još nije dogodilo ono što je zadesilo ovu opštinsku administraciju.

Odmah po održanim opštinskim izborima, Snežana Baralić-Bošnjak, v.d. direktora pančevačkog radija i televizije podnela je ostavku, iako to od nje nije zahtevano. Raspisan je konkurs na koji se javilo deset kandidata koji su ispunjavali uslove. Posle dva glasanja i dva puta obavljenih razgovora sa kandidatima iz najužeg izbora, Upravni odbor RTV Pančevo odlučio je da poverenje pokloni Branimiru Gruloviću, koji je ponudio inpresivnu biografiju: radio je u TV Beograd, Studiju B, Rojtersu, bio dopisnik značajnih televizijskih kompanija. Opštinska kadrovska komisija je ovaj izbor primila k znanju i prosledila Skupštini.

Mnogo pre no što je predlog došao pred odbornike, na kojima je konačna odluka, svi su saznali da je koordinaciono telo sastavljeno od predstavnika stranaka koji čine odborničku većinu sklonije drugom kandidatu, koji na sednici Upravnog odbora RTV Pančevo nije dobio ni jedan glas (Upravni odbor je jednoglasno bio za Grulovića). Reč je o Borisu Matijeviću, profesoru muzike, nekadašnjem direktoru lokalne Muzičke škole i članu Pokreta Snaga Srbije.

Protiv takvog rešenja prvo su protestvovali zaposleni u RTV Pančevo, koji su odbornicima poslali pismo kojim traže da se, ukoliko im Grulović nije po volji, do novog konkursa, za v.d. direktora njihove kuće imenuje Tatjana Jelesić, urednik TV Pančevo.

Na sednici Skupštine opštine, međutim, 28. decembra, desilo se ono što je malo ko očekivao.Ubedljivom većinom Snežana Baralić-Bošnjak je razrešena, a potom se samo devet odbornika izjasnilo za predlog Upravnog odbora da se verifikuje direktorski mandat Branimira Grulovića. U pauzi kadrovska komisija je formulisala ono što se i očekivalo: za upražnjeno mesto direktora predložila ke Borisa Matijevića. Međutim, već po učestalosti izlazaka za govornicu, moglo se zaključiti da su se neki odrekli dogovora postignutog na „koordinaciji“. Glasanje je pokazalo da je za Matijevića 24 odbornika, iako većinska odbornička grupa broji 51 glas (od 70 odbornika). Od 28. decembra regionalna RTV Pančevo nema prvog čoveka. Niko od odbornika nije predložio kako izaći iz zamešateljstva.

M. Šašić

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten