Naslovna  |  Info  |  Aktivnosti  |  NUNS doneo rešenje o finansiranju projekata u programu “U vašem fokusu”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Aktivnosti

22. 06. 2016.

Izvor: NUNS

NUNS doneo rešenje o finansiranju projekata u programu “U vašem fokusu”

Deset medijskih projekata biće finansirano sa 40.000 evra u okviru programa podrške “U vašem fokusu”

Nezavisno udružene novinara Srbije, na osnovu predloga tročlane nezavisne komisija, donelo je rešenje o raspodeli sredstava u okviru programa podrške lokanim štampanim i onlajn medijima “U vašem fokusu”. Rešenjem je predviđeno da se finansira realizacija deset medijskih projekata sa ukupno 40.000 evra, u dinarskoj protivrednosti. 

NUNS ovaj program realizuje u u saradnji sa partnerskim organizacijama – Poslovnim udruženjem Lokal pres i Topličkim centrom za demokratiju i ljudska prava.  

Na konkurs koji je trajao od 06. maja do 1. juna 2016. prijavljeno je 45 projekata medija iz raznih krajeva Srbije, a vrednost ukupno traženih sredstava je 195.349.7 evra. 

Program podrške je deo projekta “U fokusu” koji finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji. 

Opšti cilj Programa je doprinos podizanju svesti građana o važnosti vladavine prava i osnovnih ljudskih prava. 

Specifični cilj Programa je podrška kvalitetnoj medijskoj produkciji u oblasti vladavine prava, posebno u izveštavanju iz oblasti javnih finansija i osnovnih ljudskih prava s fokusom na radno pravo. 

Rešenje o raspodeli sredstava u okviru programa podrške “U vašem fokusu” objavljuje se na sajtu NUNS–a www.nuns.rs i sajtovima Poslovnog udruženja Lokal pres www.localpress.org.rs  i Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava www.topcentar.org.rs

Rešenje o raspodeli sredstava u okviru programa podrške “U vašem fokusu” možete pogledati u prilogu.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

23.06.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 12:01

Objasnjenje

Zanima me na koji nacin mogu da dobijem objasnjenje zasto nije prosao projekat "U fokusu" i da li taj projekat dobijaju samo clanovi NUNS-a i LOCA LPRESS-a?


Poštovani,

Svim učesnicima konkursa koji su aplicirali za sredstva u okviru programa podrške “U vašem fokusu” elektronskim putem je dostavljeno Rešenje o raspodeli sredstava i tom prilikom im je rečeno da za dodatne informacije stojimo na raspolaganju. Adresu sa koje vam je upućen mail navedene sadržine, možete koristiti za postavljanje pitanja.
Komisija od tri člana sastavljana od nezavisnih stručnjaka iz oblasti medija, civilnog društva i predstavnika nezavisne institucije ocenjivala je projekte u skladu sa kriterijumima navedenim u Javnom pozivu za finansiranje projekata lokalnih štampanih i onlajn medija u okviru programa podrške „U vašem fokusu“, a imajući u vidu namenu i cilj konkursa. Pri ocenjivanju korišćena je bodovna lista a objedinjeni bodovi svih članova komisije nalaze se u navedenim tabelama. Svaki projekat članovi nezavisne komisije su pojedinačno vrednovali bodovima a nakon izrade konačne bodovne tabele sačinjeno je obrazloženje koje na zahtev može dobiti svaki učesnik konkursa za njegov projektni predlog.

Sekretarijat NUNS-a

Odgovori

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten