Naslovna  |  Info  |  Aktivnosti  |  KONKURS: Nagrada za istraživačko novinarstvo 2014
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Aktivnosti

03. 03. 2014.

Autor: NUNS

NUNS objavljuje konkurs za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo 2014

KONKURS: Nagrada za istraživačko novinarstvo 2014

Nezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i ove godine dodeljuje Nagradu za izuzetnost u istraživačkom novinarstvu.

 Nagrada se dodeljuje u tri kategorije: 

   1. Elektronski mediji (radio i televizija)

   2. Štampani mediji

   3. Onlajn mediji 

Za nagradu mogu da konkurišu autori radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 1. aprila 2013. do 1. aprila 2014. godine. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 30. mart 2014. godine. Radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega. Molimo zainteresovane da radove pošalju što pre, kako bi žiri imao potrebno vreme za rad. 

Nagrade se dodeljuju za istraživačke novinarske radove koji se bave temama od velike važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, koji otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Tri nominovana rada u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 1.200 američkih dolara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Forma prijave 

Prijava bi trebalo da sadrži: 

1. popunjen prijavni formular

2. tekst ili prilog u štampanoj ili elektronskoj formi ili link web strane medija na kojoj je tekst ili prilog objavljen

3. potvrdu redakcije, potpisanu od strane urednika ili direktora, sa podacima o tome kada je i gde prilog, odnosno tekst objavljen. 

* Za prijavu kandidata iz štampanih medija važno je da se na fotokopiji ili skeniranom tekstu jasno vidi logo novine, potpis autora i datum objavljivanja.

* Forma prijave TV priloga je DVD snimak ili link na kome je snimak objavljen. Za kategoriju onlajn medija potrebno je poslati link objavljenog rada.

 

Prijave se mogu poslati poštom na adresu:

Nezavisno udruženje novinara Srbije, Resavska 28, II sprat, 11 000 Beograd, sa naznakom „za konkurs“ ili predati lično. Prijave se mogu poslati i elektronskom poštom na mail dragana.novakovic@nuns.rs

Za tačnost sadržaja novinarskih radova, odgovaraju redakcije koje su ih objavile.

Sve ostale informacije o konkursu i uslovima mogu se dobiti na web strani NUNS-a www.nuns.rs ili putem telefona 011 3343 -255.

Sekretarijat NUNS-a

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten