Naslovna  |  Info  |  Konkursi  |  Internacionalna letnja škola za novinare I medijske entuzijaste
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Konkursi

06. 03. 2020.

Izvor: youthsummerschool.org

Internacionalna letnja škola za novinare I medijske entuzijaste

Međunarodni pokret Vreme mladih zvanično poziva novinare I mlade medijske entuzijaste da se priave na internacionalnu letnju školu mladih 2020 koja će se održati u Reikjaviku, na Islandu od 25og do 30og juna 2020. Rok za prijavu je 10.mart .

Ova letnja škola se organizuje u partnerstvu sa Univerzitetom Islanda I gradom Reikjavikom. Okupiće skoro 90 mladih učesnika, eksperata I trenera iz celog sveta, sa ciljom da se diskutuje o idejama I rešenjima  za neke od najvažnijih pitanja za mlade.

Ko se može prijaviti na poziv za novinarе I medijske entuzijaste?

Pripovedači, blogeri/vlogeri, aktivisti digitalnih medija, online novinari i svi koji rade kao novinari u medijima širom sveta.

Finansiranje

Potpuno i delimično finansirane stipendije za izveštavanje biće ponuđene medijima koji će biti izabrani da učestvuju u događaju. Potpuno finansirane stipendije  će pokrivati: putovanje u i iz Reikjavika, smeštaj, hranu, program koji uključuje neformalne aktivnosti i prevoz tokom događaja. Delimično finansirane stipendije neće uključivati nadoknadu za putovanje u Reikjavik. Lokalni novinari su dobrodošli da se prijave!

Ovogodišnja tema je: „Buduće veštine za održivost na radnom mestu: Priprema za tranziciju“

Tehnologija i inovacije već su donele velike promene na tržištu rada što je dovelo do poremećaja potrebnih veština. Ne samo da se to događa sada, već se događa brzo, i nastavlja da se razvija skoro svakodnevno, uvođenjem robotske automatizacije, tehničkih inovacija i digitalizacije koja će koštati milione poslova širom sveta. Međunarodna letnja škola mladih na Islandu pomoći će mladima da se pripreme za buduće moguće promene. Naučićemo i analizirati najuticajnije trendove razvoja u različitim oblastima svetskog društva i kakva će biti buduća mapa veština, obrazovanja i obuke za budući održivi globalni razvoj. Proučićemo kako da izbegnemo da postanemo zastarela figura u svetu koji se stalno razvija i da istražimo nove načine da se osigura uloga mladih,i da njihova uloga kao radnih profesionalaca ostane održiva.

 

Nemojte propustiti priliku da provedete uzbudljivu nedelju u glavnom gradu Islanda.

Za više informacija  I kako da se prijavite:  https://youthsummerschool.org/APPLY

 

Sve detaljne informacije o tome kako da se prijavite su na našem sajtu :https://youthsummerschool.org/HOME

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten