Naslovna  |  Info  |  Konkursi  |  Mladi u borbi protiv korupcije uz pomoć istraživačkog novinarstva i društvenih medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Konkursi

06. 11. 2012.

Autor: UNDP Serbia

Mladi u borbi protiv korupcije uz pomoć istraživačkog novinarstva i društvenih medija

Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) i Agencija za borbu protiv korupcije pozivaju zainteresovane kandidate sa studija žurnalistike da se prijave na program stažiranja u nevladinim organizacijama, uključujući tu posebno i one koje se bave borbom protiv korupcije.

Tokom stažiranja u trajanju od 3 – 6 meseci u periodu februar – septembar 2013, kandidati će se oslanjati na resurse nevladinih organizacija da bi proizveli istraživačke priče koje će objavljivati pre svega na društvenim medijima, web sajtovima nevladinih organizacija, blogovima i drugim sredstvima širenja informacija na internetu. Nevladine organizacije će usmeravati i savetovati kandidate i obezbeđivati im informacije i polazišta za priče.

Kandidatima će biti obezbeđena obuka u organizaciji UNDP i Agencije za borbu protiv korupcije koja će im omogućiti da kvalitetno obave zadatke tokom stažiranja.

Za više informacija o Ujedinjenim nacijama u Srbiji pogledajte i „lajkujte“ na fejsbuku: http://www.facebook.com/UNCTSerbia?filter=1 , na twitter-u https://twitter.com/UNDPSerbia

Na program mogu da se prijave:

·       Studenti četvrte godine novinarstva, studenti žurnalistike u statusu apsolventa i oni koji pohađaju master studije novinarstva.

·       Oni koji su diplomirali na osnovnim studijama ili master programu žurnalistike, ili oboje, u prošloj školskoj godini.

·       Kandidati čiji nivo znanja engleskog jezika im omogućava da aktivno učestvuju u radionicama i prate predavanja na engleskom jeziku, kao i da samostalno čitaju i razumeju tekstove na engleskom jeziku (kao što su razni medijski i edukativni sadržaji).

·       Korišćenje programa MS Word i Power Point, kao i interneta je obavezan uslov. Iskustvo u korišćenju MS Excela i drugih programa iz Microsoft paketa, programa za obradu slika i sistema za upravljanje sadržajem web sajtova (content management systems) je poželjno.

·       Kandidati koji imaju interesovanje za temu borbe protiv korupcije.

Kandidati će proći dve faze selekcije. Prva je eliminatorna i zasniva se na oceni podnesenih dokumenata. Druga faza je intervju koji može da obuhvati testiranje određenih veština i znanja, kao što je znanje engleskog jezika..

Prijave se mogu dostaviti e-mailom ili poštom.

Rok za dostavljanje prijava: 1 decembar 2012.

Sva eventualna pitanja u vezi sa konkursom kandidati mogu da postave na e-mail adresu: youth.sleuth.rs@undp.org

Kriterijume za selekciju pogledajte OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten