Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti i odluke

04. 10. 2009.

Izvor: NUNS

Osnovan Fond NUNS za edukaciju i pomoć novinarima i medijima

Postanite član Fonda NUNS

Nezavisno udruženje novinara Srbije osnovalo je Fond s namerom da svojim članovima i medijima pomogne da lakše prevaziđu aktuelnu ekonomsku krizu. Fond će se finansirati iz donacija, poklona i legata, članarine i drugih prihoda u skladu sa propisima Republike Srbije

Ciljevi Fonda su:

finansijska podrška i pomoć novinarima i medijima kroz donacije i finansijsku pomoć;

edukacija i obuka novinara, kroz organizovanje seminara, okruglih stolova, radionica;

pružanje stručne pomoći novinarima i medijima;

unapređenje profesionalnog i nezavisnog novinarstva;

saradnja sa državnim organima, domaćim i međunarodnim organizacijama i  ustanovama koje se bave zaštitom slobodnog i nezavisnog novinarstva;

stručna, nematerijalna i materijalna pomoć novinarima i medijima.

Fond će svojim članovima pomagati donacijama, beskamatnim pozajmicama, zajmovima sa povlašćenom kamatom (preko partnerske banke Banke Inteza), povoljnim kreditima partnerske banke Banke Inteza u saradnji sa Fondom, i na druge načine u skladu sa poslovnom politikom i ciljevima Fonda. Fondom rukovodi Upravni odbor, sastavljen od predstavnika osnivača (NUNS), u skladu sa Pravilima i Obavezujućim instrukcijama Fonda.

Član Fonda može biti novinar pojedinac ili redakcija-medij. Preduslov za učlanjenje u Fond je prihvatanje i poštovanje Kodeksa novinara Srbije.

Uslov za novinara je da je član NUNS-a, bez obzira na to da li radi u privatnom ili državnom mediju. Uz zahtev za učlanjenje na posebnom obrascu Fonda, novinar prilaže fotokopiju važeće članske legitimacije NUNS-a (original na uvid) i dokaz o uplati članarine (500,00 dinara godišnje).

Novinarska redakcija – medij može postati član Fonda isključivo ako je u privatnom vlasništvu. Redakcija – medij uz zahtev za učlanjenje na posebnom obrascu Fonda, prilaže fotokopiju izvoda nadležnog organa o registraciji redakcije (original na uvid),  i dokaz o uplati članarine (500 evra u dinarskoj protivrednosti).

 U Kancelariji Fonda dva puta sedmično – utorkom i petkom u terminu od 12,00 do 16,00 sati, (NUNS, Beograd, Resavska 28, II sprat), dežuraće Lidija Cenić. Informacije o proceduri učlanjenja i podnošenja molbi za pomoć mogu se dobiti putem telefona 011/334 38 92, ili putem e-maila fond.nuns@gmail.com.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten