Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Fondacija

Fondacija “NUNS” za edukaciju i pomoć novinarima i medijima

Nezavisno udruženje novinara Srbije osnovalo je Fond “NUNS” za edukaciju i pomoć novinarima i medijima 4. oktobra 2009. godine s namerom da svojim članovima i medijima pomogne da lakše prevaziđu aktuelnu ekonomsku krizu. Fond je u martu 2012. preregistrovan u Fondaciju “NUNS” za edukaciju i pomoć novinarima i medijima. Fondacija se finansira iz donacija, poklona i legata, članarine i drugih prihoda u skladu sa propisima Republike Srbije.

Ciljevi Fondacije su:

Finansijska podrška i pomoć novinarima i medijima kroz donacije i finansijsku pomoć;

Edukacija i obuka novinara, kroz organizovanje seminara, okruglih stolova, radionica;

Pružanje stručne pomoći novinarima i medijima;

Unapređenje profesionalnog i nezavisnog novinarstva;

Saradnja sa državnim organima, domaćim i međunarodnim organizacijama i  ustanovama koje se bave zaštitom slobodnog i nezavisnog novinarstva;

Stručna, nematerijalna i materijalna pomoć novinarima i medijima.

Fondacija će svojim članovima pomagati donacijama, beskamatnim pozajmicama, zajmovima sa povlašćenom kamatom (preko partnerske banke Banke Inteza), povoljnim kreditima partnerske banke Banke Inteza u saradnji sa Fondacijom, i na druge načine u skladu sa poslovnom politikom i ciljevima Fondacije.

Fondacijom rukovodi Upravni odbor, sastavljen od predstavnika osnivača (NUNS), u skladu sa Pravilima i Obavezujućim instrukcijama Fondacije.

Član Fondacije može biti novinar pojedinac ili redakcija-medij. Preduslov za učlanjenje u Fond je prihvatanje i poštovanje Kodeksa novinara Srbije.

Uslov za učlanjenje u Fondaciju je članstvo u NUNS-u. Uz zahtev za učlanjenje na posebnom obrascu Fondacije, novinar prilaže fotokopiju važeće članske legitimacije NUNS-a (original na uvid) i dokaz o uplati članarine (500,00 dinara godišnje).

Novinarska redakcija – medij može postati član Fondacije isključivo ako je u privatnom vlasništvu. Redakcija – medij uz zahtev za učlanjenje na posebnom obrascu Fondacije, prilaže fotokopiju izvoda nadležnog organa o registraciji redakcije (original na uvid),  i dokaz o uplati članarine (500 evra u dinarskoj protivrednosti).

Informacije o proceduri učlanjenja i podnošenja molbi za pomoć mogu se dobiti putem telefona 011/334 38 92, ili putem e-maila sekretar @nuns.rs.

Broj računa Fondacije:  160-322767-29

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten

Info Sve vesti