Naslovna  |  External  |  Medija centar  |  Predstavljanje nezavisnog izveštaja Koalicije prEUgovor
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medija centar

11. 12. 2019.

Izvor: http://www.mc.rs/mc_press_centar/dogadjaji.4.html?eventId=11268

Predstavljanje nezavisnog izveštaja Koalicije prEUgovor

Institucionalni barometar 2.0 – Koliko se efekti reformi u poglavljima 23 i 24 vide na terenu Koalicija prEUgovor organizuje predstavljanje publikacije „Institucionalni barometar 2.0“, druge po redu nezavisne procene efektivnosti institucija u sprovođenju politika iz oblasti obuhvaćenih poglavljima 23 i 24.U Institucionalnom barometru analiziran je rad sledećih institucija: Agencije za borbu protiv korupcije; Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova; Komesarijata za izbeglice i migracije; Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima; Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Poverenika pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Rad institucija koje imaju nadležnosti u oblastima iz poglavlja 23 i 24 analiziran je kroz primenu jedinstvene metodologije za procenu efektivnosti tri dimenzije institucionalnog funkcionisanja: interne efikasnosti, institucionalne povezanosti i legitimnosti institucije.Ovo je drugo izdanje Institucionalnog barometra i predstavlja pionirski pokušaj koalicije prEUgovor da prati merljive efekte reformi u procesu evropskih integracija Republike Srbije na terenu. Na konferenciji će autori predstaviti rezultate istraživanja i o njima diskutovati sa predstavnicima analiziranih institucija.Molimo Vas da prisustvo konferenciji potvrdite najkasnije do utorka 10. decembra do kraja radnog dana, imejlom na adresu info@preugovor.org ili telefonom na broj 011/3287-226. Prevod na engleski će biti obezbeđen.

Institucionalni barometar 2.0 – Koliko se efekti reformi u poglavljima 23 i 24 vide na terenu

Koalicija prEUgovor organizuje predstavljanje publikacije „Institucionalni barometar 2.0“, druge po redu nezavisne procene efektivnosti institucija u sprovođenju politika iz oblasti obuhvaćenih poglavljima 23 i 24.

U Institucionalnom barometru analiziran je rad sledećih institucija: Agencije za borbu protiv korupcije; Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova; Komesarijata za izbeglice i migracije; Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima; Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Poverenika pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Rad institucija koje imaju nadležnosti u oblastima iz poglavlja 23 i 24 analiziran je kroz primenu jedinstvene metodologije za procenu efektivnosti tri dimenzije institucionalnog funkcionisanja: interne efikasnosti, institucionalne povezanosti i legitimnosti institucije.

Ovo je drugo izdanje Institucionalnog barometra i predstavlja pionirski pokušaj koalicije prEUgovor da prati merljive efekte reformi u procesu evropskih integracija Republike Srbije na terenu. Na konferenciji će autori predstaviti rezultate istraživanja i o njima diskutovati sa predstavnicima analiziranih institucija.

Molimo Vas da prisustvo konferenciji potvrdite najkasnije do utorka 10. decembra do kraja radnog dana, imejlom na adresu info@preugovor.org ili telefonom na broj 011/3287-226. Prevod na engleski će biti obezbeđen.


O prEUgovoru

Koalicija prEUgovor je mreža organizacija civilnog društva osnovana radi praćenja politika koje se odnose na pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, sa posebnim naglaskom na poglavlja 23 i 24. Cilj prEUgovora je da pomogne da se proces pridruživanja EU iskoristi za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji srpskog društva.

Koaliciju prEUgovor čine: ASTRA- Akcija protiv trgovine ljudima, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484i Transparentnost Srbija (TS).

Glavni proizvod prEUgovora je polugodišnji izveštaj o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24, a koalicija objavljuje i rEUformator - mesečni bilten posvećen dešavanjima u Srbiji i EU u oblastima koje pokrivaju ova dva poglavlja.

Aktivnosti prEUgovora možete pratiti na sajtu, fejsbukui tviteru.Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten